Ben je verhuisd? Dan zul je erachter komen dat het even duurt tot je je er helemaal thuis voelt. Natuurlijk kun je je interieur helemaal naar je eigen smaak aanpassen zodat je je er meer thuis voelt. Maar ook aan de buitenkant van je huis kun je aanpassingen doen zodat je woning meer als een thuis aanvoelt. In deze blog geven we 6 tips!

Kozijnen en buitendeuren schilderen

De kleur van je kozijnen en buitendeuren bepalen hoe je woning er van buiten uitziet. Hadden de vorige bewoners het idee om deze onderdelen van het huis donkergroen te verven en is dit niet helemaal jouw ding? Laat dan een professional de kozijnen en buitendeuren schilderen in bijvoorbeeld donkerblauw of zwart. Dit geeft gelijk een hele nieuwe uitstraling aan je woning.

Huisnummer personaliseren

Ieder huis heeft een huisnummerbordje naast deur hangen. Nu je in je nieuwe woning woont is de kans groot dat dit een bordje is dat de vorige bewoners hebben uitgezocht. Laat daarom nummerplaatjes vormgeven in een stijl die jij mooi vindt. Dan voel je je gelijk thuis wanneer je je nieuwe woning binnengaat. Je kunt dan denken aan bordjes van goud, of juist strakke nummerplaatjes van antraciet. Laat dan gelijk sleutellabels maken en vervang ze voor de oude labels die al aan de sleutels zaten.

Nieuwe brievenbus

Ook de brievenbus is een opvallend element in het aangezicht van je woning. Heb je een grote tuin? Dan kun je een mooie brievenbus aan de weg plaatsen die lekker opvalt. Denk dan aan een klassieke Engelse brievenbus, of juist aan een hele strakke en moderne brievenbus van steen of metaal. Tip: ga ook eens wat kringlopen langs om te kijken naar een mooie, vintage brievenbus. Die vallen pas echt op!

Buitenverlichting

Ook de buitenverlichting van je huis kan al snel een sfeer oproepen waar jij je niet helemaal thuis bij voelt. Hebben de vorige bewoners moderne aluminium buitenverlichting achtergelaten maar is dit niet helemaal jouw stijl? Ga dan eens naar een bouwmarkt en zoek verlichting die wel bij je past. Het beste kies je dan voor LED-verlichting of voor tuinlampen die werken op zonne-energie.

Extra tip: heb je veel budget over? Overweeg dan eens om een verbouwing aan je woning te verrichten. Denk dan bijvoorbeeld aan een uitbouw, dakkapel, tuinkamer of serre. Dit soort verbouwingen geven gelijk een compleet nieuwe uitstraling aan je woning.