Kort geleden werd al de eerste zomerse dag van 2022 gemeten. Door die warme temperaturen krijgen we natuurlijk met z’n allen meteen zin in een lekker glas koude wijn! Ben je van plan om binnenkort wijn in te slaan om je zomer mee door te komen? Lees dan snel verder, want we geven je een aantal tips op dit gebied!

Een frisse witte wijn

Niets geeft zo’n zomerse aanblik als een mooi glas met koude witte wijn. Maar welke witte wijn kun je in de zomer nou het beste drinken? De witte wijn die je wil drinken hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak, maar er zijn zeker bepaalde druivensoorten die vooral in de zomer in de smaak vallen. Dit zijn de druivensoorten die gebruikt worden om frisse en wat lichtere wijnen mee te maken. Je kunt dan denken aan wijn pinot grigio of bijvoorbeeld een lekkere Riesling of Grüner Veltliner. Houd je wel meer van volle wijnen? Kies dan voor een volle wijn met fruittonen zodat het bij warm weer toch prettig drinken is, zoals een Chardonnay.

Gekoelde rode wijn

Er zijn maar weinig mensen die dit doen, maar wist je dat je een rode wijn ook gekoeld kunt drinken? Natuurlijk gaat dit niet op voor iedere rode wijn, maar er zijn zeker rode wijnen die lekker zijn om iets gekoeld te drinken. Als je normaal gesproken graag rood drinkt kan dit op een warme zomerdag zeker uitkomst bieden! Druivensoorten die je gekoeld kunt drinken zijn onder andere de Pinot Noir, Zinfandel en Grenache. Dit zijn wat lichtere wijnen met weinig tannines en zijn dus geschikt om te koelen. Wijnen met meer tannines kunnen wat bitter gaan smaken op het moment dat ze gekoeld worden. Ga je dus wijn kopen voor de zomer? Sla de rode wijnen niet over!

Goede middenweg

Zoek je het beste van twee werelden? Dan zit je natuurlijk altijd goed met een lekkere koude rosé. Drink je namelijk in de wintermaanden graag een rode wijn met wat meer body, maar wil je in de zomer toch een koude drank? Dan kun je voor een lekkere, volle rosé kiezen die lekker koud is. Wist je trouwens dat er ook roséwijnen zijn die je juist weer iets minder gekoeld kunt drinken? Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een rosé die is gemaakt van een Negroamaro- of Primitivodruif. In dit geval kan een klimaatkastje uitkomst bieden; dan heb je je wijnen altijd op de juiste temperatuur liggen!