Een bedrijfsauto is doorgaans een belangrijk onderdeel van de onderneming. Veel werkzaamheden kunnen namelijk niet worden uitgevoerd zonder een bedrijfsauto. Het is dan ook niet gek dat veel ondernemers hun bedrijfsauto als onmisbaar beschouwen. Maar helaas kunnen er zich onverwachte situaties voordoen waarbij jouw bedrijfsauto (tijdelijk) onbruikbaar raakt. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen gebeuren dat jouw auto betrokken raakt bij een ongeluk. Het is in dat geval fijn om goed verzekerd te zijn. 

Belang van een goede verzekering

Wanneer je een nieuwe bedrijfsauto aanschaft, wil je deze direct in gebruik kunnen nemen. Maar alvorens je dit doet, dien je een verzekering af te sluiten. Jouw bestelauto dient minimaal een WA dekking te hebben. Maar ook een aanvullende bedrijfsautoverzekering is in veel gevallen raadzaam. Is jouw bedrijfsauto bijvoorbeeld net nieuw? Dan is het slim om deze goed te verzekeren. Betreft het daarentegen juist een wat oudere bedrijfsauto? Dan kun je overwegen om een minder uitgebreide verzekering af te sluiten. Maar een passende verzekering is in ieder geval altijd belangrijk. Met een goede verzekering voorkom je namelijk onverwachte hoge kosten. Dus wil jij jouw bestelauto verzekeren? Kies dan voor een verzekering die bij jouw bedrijfsauto past. 

Welke dekkingsmogelijkheden zijn er?

Niet iedere bedrijfsauto is hetzelfde. Zo is de ene bedrijfsauto spiksplinternieuw. Terwijl de andere bedrijfsauto al wat jaartjes meegaat. Er is daarom behoefte aan verschillende soorten dekkingen als het om bedrijfsauto verzekeren gaat. En dat is dan ook precies waar rekening mee is gehouden. De dekkingsmogelijkheden zijn namelijk heel uitgebreid. Wil jij enkel de verplichte WA dekking voor jouw oudere bedrijfsauto afsluiten? Dan is dat uiteraard mogelijk. Wil jij daarentegen ook bij stormschade of bij een aanrijding met dieren verzekerd zijn? Dan is de beperkte casco dekking wellicht een goede keuze voor jou. Wil jij gewoon zo uitgebreid mogelijk verzekerd zijn? Ook bij vandalisme en andere van buitenkomende onheilen? Dan kun je kiezen voor de volledige casco dekking. 

Verplichte WA dekking

Als eigenaar van een bedrijfsauto kun je zelf bepalen hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto verzekert. Je bent hier volledig vrij in, zolang je jouw bedrijfsauto maar minimaal WA verzekert. Het helemaal niet verzekeren van jouw bedrijfsauto is namelijk simpelweg geen optie. Iedere bedrijfsauto dient in Nederland een minimale WA dekking te hebben. Met deze dekking ben je verzekerd in het geval van schade aan de auto van een derde. Uiteraard moet het gaan om schade die je met jouw bedrijfsauto hebt aangericht. Buiten de WA dekking om ben je vrij om te bepalen welke eventuele aanvullende dekkingen je wilt. Enkel de WA dekking is wettelijk verplicht gesteld.