Ben je net een nieuw bedrijf gestart of wil je je bestaande bedrijf een boost geven? Dan kan een goede promoot actie daarbij helpen! Er zijn talloze manieren om je bedrijf te promoten, maar ook talloze valkuilen. Soms geven bedrijven veel geld uit aan een promotie met weinig resultaat. Daarom helpen je in deze blog om die fout te voorkomen. Wie weet is jouw bedrijf binnen een mum van tijd groter dan ooit.

Het promoten van je bedrijf kan op vele verschillende manieren. Goedkope en dure manieren. Het is belangrijk om vooraf een budget te stellen. Als dit staat kun je doelen gaan stellen: wat wil je bereiken? wie wil je bereiken? wanneer wil je dit bereiken? etc. 

Nu dit helder is kun je gaan nadenken over de manieren waarop je deze doelen kunt halen. Onderstaand lees je allerlei manieren waarop je je bedrijf kan promoten:

Online

Wie tegenwoordig niet online actief is, heeft direct eens streepje achter op de rest. Wanneer mensen op zoek zijn naar een bedrijf of organisatie, gaan ze allereerst online zoeken. Zorg er dus voor dat je op zoveel mogelijk platformen, zo goed mogelijk vertegenwoordigd bent. Het voordeel van online promotie is dat het geen geld hoeft te kosten. Denk bijvoorbeeld aan social media, het aanmaken en beheren van een account is geheel kosteloos. 

Tip: Ga na waar jouw doelgroep actief is. Is je bedrijf B2B gericht? Focus dan vooral op LinkedIn. Richt je je meer op jongeren? Dan is Instagram en Tiktok niet onmisbaar. Er kan veel tijd gaan zitten in het goed onderhouden van social media, focus daarom allereerst slechts op één of twee kanalen.

Offline

Offline promotie is een ontzettend breed begrip. Het wordt ook wel ‘traditionele marketing’  genoemd. Er zijn allerlei manieren om je bedrijf offline te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig folders drukken waarin een hoop informatie staat over je bedrijf. Het voordeel aan folders is dat je deze overal, op drukke plekken neer kunt leggen. Zo verspreid je heel makkelijk informatie over je bedrijf. Een andere manier waarop je dat kunt doen is door te flyeren. Laat flyers drukken met een pakkende slogan en/of een herkenbaar design. Wanneer je deze flyers uitdeelt op drukke plekken creëer je meer naamsbekendheid voor je bedrijf. Je kunt drukwerk als dit al voor een hele lage prijs maken.

Betaalde advertenties

Een derde, duurdere optie, is je bedrijf promoten via betaalde advertenties. Je kunt op meerdere manieren adverteren. Zo kun je een advertentie plaatsen in een krant of dagblad, echter zien we dat deze manier steeds minder effect heeft en bedrijven in verhouding teveel hiervoor betalen. Een goedkopere en effectievere manier is online promotie. Je kunt voor een relatief lage prijs al veel mensen bereiken middels een betaalde advertentie op social media. Het voordeel hiervan is ook dat je kunt meten hoeveel en welke mensen je bereikt met één advertentie. Win, win dus!