Mocht je je geluk willen beproeven, dan is het het misschien waard om een duik te nemen nabij de Zuid-Koreaanse kust rondom het eiland Ulleungdo. Een Zuid-Koreaans team heeft daar namelijk het wrak ontdekt van een Russisch oorlogsschip, de Dimitrii Donskoi. Men denkt dat het schip gigantische hoeveelheden goud aan boord had, met een waarde van 133 miljard dollar. Ka-ching!

Tijdens de Russisch-Japanse Oorlog in 1904-1905 werd het schip tot zinken gebracht, om ervoor te zorgen dat het niet in Japanse handen zou komen. Vele zoekpogingen leiden tot niets, tot het schip nu eindelijk op een diepte van 434 meter gevonden werd, anderhalve kilometer van de kust.

In het schip zijn meerdere ijzeren kisten gevonden, waar waarschijnlijk het goud in zit. Tot op heden zijn ze er echter nog niet in geslaagd de kisten te openen. Mocht er nou echt 200 ton goud gevonden worden, dan wordt tien procent hiervan gedoneerd aan Ulleungdo, voor de ontwikkeling van het eiland, dat vrijwel onbewoond is. De Russen zouden ook tien procent krijgen: het land was ooit immers eigenaar van het schip én het goud.