Winter is here. Weet je wat dat betekent? Tijd om de winterkleding uit te breken! Als je een man bent, omvat dit alles van stijlvolle winterjassen tot mutsen en handschoenen. Maar voor je gaat winkelen zijn er een paar dingen die je moet weten over stijl in de koude maanden, zodat je garderobe er uiteindelijk niet uitziet als iets voor je grootvader. Lees dus verder als je wilt leren hoe je je dit seizoen kunt kleden voor succes!

Een warme winterjas

Het eerste waarvan je zeker moet zijn dat je het hebt, is een winterjas van hoge kwaliteit. Een winterjas aanschaffen is een investering, dus besteed het geld aan iets dat lang meegaat. Er zijn veel soorten jassen, maar ze zijn allemaal onder te verdelen in drie hoofdstijlen: parka’s, peacoats, en trenches.

Een parka is wat je het vaakst in films ziet, wandelend over de toendra van Alaska of vechtend tegen arctische beesten met niets anders dan je high-tech sneeuwbroek! Dit type jas doet het goed om de sneeuw weg te houden van je onderrug omdat hij je kont volledig bedekt. Een goed voorbeeld van deze stijl zou The North Face Mens McMurdo III Parka zijn, maar er is zoveel meer verkrijgbaar!

Leren laarzen

Winterlaarzen zijn eigenlijk gewoon gewone laarzen die waterdicht gemaakt zijn om de sneeuw en regen van je voeten te houden – maar daar houden de gelijkenissen op. Winterlaarzen gaan veel hoger dan gewoon schoeisel, tot net boven de enkel, om bescherming te bieden tegen diepe sneeuw. Ze houden je voeten ook beter warm omdat ze volledig contact maken met je huid zoals kniehoge sokken dat zouden doen (niet zoals schoenen die ongeveer een centimeter ruimte laten).

Laarzen van Timberland zijn een prima keuze bij de hoge modetrend van dit seizoen om grove veterlaarzen te dragen bij een slanke geklede broek of jeans – al raad ik aan ze te combineren met wollen overjassen in plaats van blazers of leren jasjes! Timberland laarzen zijn synoniem met kwaliteit, duurzaamheid, en comfort. Ze zijn bekend om hun hoogwaardige constructie van leer. De firma bouwt al sinds 1973 aan hun reputatie op basis van hun eersteklas product!

Warme sokken

Het is een koude wereld buiten en je tenen kunnen snel kil worden. Om dit te voorkomen draag je dikke sokken bij alles wat je draagt – zelfs als je sandalen draagt! Maak je geen zorgen dat je er als een oude man uitziet: de mensen zullen alleen maar denken dat je erg zeker van jezelf bent. Als het flink sneeuwt, draag dan laarzen om ze warm te houden. Twee bonuspunten voor het aantrekken van antibacteriële teensokken om eventuele viezigheid van je voeten te houden.

Sokken zijn belangrijk in de winter omdat ze je voeten warm houden. Bij koud weer is het belangrijk om sokken te dragen die je voeten warm en droog houden. Je kunt speciale wintersokken kopen die gemaakt zijn om je voeten warm te houden, of je kunt gewone sokken dragen en een paar laarzen aantrekken. Het is ook belangrijk om je voeten schoon en vrij van bacteriën te houden, dus was je voeten regelmatig en gebruik er antibacteriële zeep op!

Truien en vesten

Omdat de winter erg koud is, is het verstandig verschillende lagen kleding te dragen. Hiertoe behoren truien en vesten. Een goed vest of trui helpt de warmte binnen te houden, vooral als het buiten waait of bijzonder koud is. Als je niet veel geld hebt om aan kleding uit te geven, bedenk dan dat hoe meer lagen je hebt, hoe warmer je zult zijn!

Dit doen is ook niet alleen voor de stijl: zorgen dat je lichaam warm blijft helpt bij je houding, want zo blijven je spieren goed werken in plaats van dat de spieren in je rug samentrekken om te proberen de rest van je lichaam bij te houden – wat tot chronische pijn kan leiden. Kortom: een mooie trui ziet er niet alleen leuk uit, het houd je ook nog eens in shape.