Heb jij een bedrijf waarvoor je verschillende soorten dozen voor nodig hebt? Verkoop je bijvoorbeeld schoenen? Dan wil je natuurlijk wel dat ze in een mooie doos terecht komen. Evenals natuurlijk andere producten. Je kunt verschillende soorten en maten dozen laten maken. Je kunt zelfs je eigen ontwerp maken en je eigen logo of merk erop bedrukken. Lees hieronder meer over het gebruiken van deze kartonnen dozen. 

Kartonnen dozen voor kledingstukken

Webshops die kleding verkopen hebben meerdere opties bij het versturen van kleding. De kleding is opvouwbaar wat het makkelijker maakt om ze in te pakken. Je kunt de kleding natuurlijk ook in een plastic zak versturen, maar dat is niet milieubewust. Milieubewust zijn is wel iets waar je goed over na moet denken als bedrijf. Veel bedrijven zijn er gelukkig al mee bezig. Dat maakt het vaak beter en aantrekkelijker om de kleding in een kartonnen doos in te pakken. Doordat je dozen op maat kunt bestellen, kun je alles netjes inpakken en verspil je geen karton.

Branded packaging

Om je merk of logo zichtbaar en kenbaar te maken, kun je op iedere soort of maat doos een eigen logo bedrukken. Het zijn dan minder goedkope dozen, maar dit heeft vaak een positief effect op de verkoop. Je kunt het ook wel een soort marketing strategie noemen. Wanneer de klant een kale doos thuis krijgt, zal die veel minder enthousiast zijn dan over een doos waar al aan te zien is van welk merk of bedrijf die is. 

Offset, Flexo of Digitaal bedrukken

Wil je graag je merk of logo op de verpakking bedrukken? Dan zijn er drie verschillende manieren om dit te doen. Tijdens het samenstellen van een kartonnen doos op maat, kun je een bepaalde manier van bedrukken kiezen. Je leest hieronder hoe dit eruit ziet. 

Offset bedrukking

Met deze bedrukking worden er beelden op een groot vel papier gedrukt. Die worden vervolgens op de doos gelijmd. Een offsetpers bedrukt de grote vellen papier. 

Flexo bedrukking

Bij een flexo bedrukking wordt er een grote rubber stempel gebruikt die gemaakt is van Polymeer. De stempel bedrukt het karton met het logo. Flexodruk is een samenstelling van water gedragen inkt. 

Digitaal bedrukken

Dit is de meest simpele manier van bedrukken. Je stuurt een PDF bestand op met het logo of merk hoe en dit wordt vervolgens naar een printer verstuurt die op het karton drukt. Doordat het zo snel gaat, verkort je de levertijd van je product. Bovendien is dit ook de goedkoopste manier.