In dit artikel volgen 7 tips waarvan bewezen is dat ze mannen helpen succesvoller in het leven te staan. Als je deze opvolgt, brengt dat hopelijk een domino-effect van andere gunstige gebeurtenissen op gang. Ik wil erop wijzen dat, hoewel deze tips misschien voor mannen werken, ik geen reden zie waarom ze niet ook voor vrouwen zouden werken!

1) Zoek een actieve hobby

Actieve hobby’s zijn veel beter dan passieve, zoals TV kijken of op Reddit surfen (met Nederlandse live casino’s als absolute uitzondering – daar is weinig passiefs aan!). Actieve hobby’s laten je bloed pompen en brengen je in een goede stemming nog voor je begint aan welke activiteit dan ook, of dat nu videospelletjes spelen of hardlopen met vrienden is. Het vrolijkt je stemming op en maakt je klaar voor wat komen gaat.

2) Maak een dagelijkse to-do lijst

Veel mensen houden niet van to-do lijstjes omdat ze ze vervelend vinden of kiezen voor een meer vrije aanpak. Uit mijn ervaring blijkt echter dat het maken van een eenvoudige lijst voor je gaat slapen wonderen doet als het om productiviteit gaat. Als je iets te moeilijk vindt en het wilt opgeven in plaats van harder je best te doen, streep het dan gewoon van je lijstje af en vergeet het, zodat je je kunt concentreren op de andere dingen die meer aandacht nodig hebben.

3) Breng tijd door met vrienden en familie

Tijd doorbrengen met vrienden en familie is goed omdat je je dan kunt ontspannen en even afstand kunt nemen van alle spanningen van het leven. Het is ook een mooie gelegenheid om bij te praten over wat er in elkaars leven gebeurt. Bovendien is familie een geweldig steunsysteem, vooral in moeilijke tijden.

4) Wees assertief

Bedenk dat niemand anders dan jij je belangen zal behartigen, dus wees niet verlegen om mensen te vertellen wat je wilt of iets van ze te vragen. Het kan in het begin ongemakkelijk zijn, maar de voordelen zijn het meer dan waard. Of het nu om zakelijke of persoonlijke redenen is, assertief zijn zal tot grotere dingen leiden. Je moet ook in gedachten houden dat er niets mis mee is om hulp te vragen als je die nodig hebt!

5) Heb vertrouwen

Mensen hebben de neiging om te veel na te denken over de mogelijke nadelen van een actie en niet genoeg over de voordelen. Een prima manier om dit tegen te gaan is er voor te gaan en jezelf later te rechtvaardigen, zolang je dat logisch kunt doen. Bekijk het van de zonnige kant: er kunnen bijna alleen maar goede dingen voortkomen uit iets nieuws proberen en/of jezelf uitdagen. Je zult niet de eerste zijn die na een potje live blackjack spelen plots ontzettend rijk is geworden!

6) Wees nederig en eerlijk

Veel mensen denken dat succesvollere mensen eigenwijs en arrogant zijn; ze hebben het echter mis. Succesvolle mensen die hun succes naar hun hoofd laten stijgen hebben de neiging niet veel meer te bereiken dan mensen met een gezond evenwicht tussen arrogantie en nederigheid. Het is beter om eerlijk te zijn over je tekortkomingen, want zo kun je ervan leren en als persoon groeien. Anders zal er, telkens als je een probleem met een eigenwijze houding benadert, altijd een deel van je geest zijn dat zegt “hmm, misschien pak ik dit verkeerd aan… maar ik moet eerst mijn ego boost hebben!”.

7) Geef onzelfzuchtig

Als het op succes aankomt, richten de meeste mensen zich op zichzelf. Je moet alles wat je doet benaderen alsof het voor iemand anders is – en het dan van voor af aan opnieuw proberen. Dat is hoe die echt succesvolle bedrijven zo populair blijven: ze zien hun klanten niet als inkomstengeneratoren – ze zien ze als vrienden die meer willen van wat hen in de eerste plaats succesvol maakte!