Eet jij regelmatig vlees? Dan heb je verschillende plekken waar je terecht kunt om dat te kopen. De slager, dat was vroeger dé plek om je vlees te halen. Nu de speciaalzaken, en daarmee ook de slager, steeds meer uit ons straatbeeld zijn verdwenen, wordt dat op steeds meer plekken echter steeds lastiger. Veel mensen komen daarom bij de supermarkt uit, maar dat is zeker niet de enige optie die je hebt. Online vlees bestellen wordt namelijk ook steeds populairder. De online slager is echt aan een opmars bezig.

Steeds minder winkels in de straten

Je denkt er misschien nog wel eens met een beetje nostalgie aan terug. Aan de tijd waarin je nog volop winkels in de straten zag. En dan niet alleen winkels van de bekende ketens, nee, juist de wat kleinere speciaalzaken missen we tegenwoordig erg. De kleine zelfstandigen, die lang niet altijd op A-locaties te vinden waren, maar waar je wel prima terecht kon voor je dagelijkse boodschappen. In veel steden, dorpen en wijken houden de bakkers zich nog wel redelijk staande, die blijven een aardige aanloop hebben. Maar de slagers, groenteboeren en andere kleinere winkels verdwijnen steeds meer uit ons straatbeeld. Onze eigen schuld. We kozen namelijk steeds vaker voor gemak en een zo laag mogelijke prijs, precies wat de supermarkt ons kon geven. Op die manier werd het voor kleinere ondernemers lastig om het hoofd boven water te houden.


Ze zijn er gelukkig nog wel, zo hier en daar. Wat minder dan vroeger, maar een goede slager kun je meestal binnen je eigen gemeente of vlak daarbuiten nog wel vinden. Als het dus gaat om het kopen van vlees, dan kun je doorgaans bij de supermarkt terecht en ook, al is het met wat meer moeite, bij een plaatselijke slager. Of je kiest er natuurlijk voor om het online te bestellen.

Vlees online bestellen?

Het is iets van de laatste jaren, maar raakt steeds bekender: het online bestellen van vlees. Online kun je namelijk prima slagers vinden, precies van het soort waar je in het geval van een stenen winkel ook graag naar binnen zou lopen. Met een uitgebreid assortiment, vleessoorten die je misschien nog niet kende, en volop advies wanneer je dat nodig hebt.

Het vlees wordt diepgevroren en veilig bij je afgeleverd, door een koerier die hierin is gespecialiseerd. Ideaal om voor de hele week vlees in huis te halen, of om juist gebruik van te maken als je eens iets zoekt voor een bijzondere gelegenheid.