Het EK 2024 belooft een voetbalspektakel van formaat te worden. 24 topteams, 51 wedstrijden verspreid over 10 stadions in Duitsland. De ingrediënten voor een onvergetelijk toernooi zijn aanwezig. Maar wie kroont zich tot Europees kampioen? Welke spelers gaan schitteren? En welke verrassingen staan ons te wachten? Het is tijd om de glazen bol erbij te pakken en mee te doen aan de EK 2024 voorspellingen!

Favorieten voor de titel

Als we afgaan op de bookmakers zijn Frankrijk en Engeland de grote favorieten om de Henri Delaunay trofee in de lucht te steken op 14 juli in Berlijn. Les Bleus beschikken over een indrukwekkend arsenaal aan sterren, van Mbappé tot Griezmann. De Engelsen hopen eindelijk de Europese titel in de wacht te slepen.

Maar onderschat ook Duitsland niet als thuisland. Met de fanatieke steun van de ‘Mannschaft’ achter zich en spelers als Musiala en Havertz in topvorm, is een nieuwe Europese triomf zeker niet uitgesloten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de altijd stugge Italianen, het Spaanse tiki-taka of het Portugese flair van Bernardo Silva en Bruno Fernandes.

Outsiders om in de gaten te houden

Maar een EK staat ook garant voor verrassingen. Denk aan IJsland en Wales in 2016 of Tsjechië vorig jaar. Welke outsiders kunnen dit jaar hoge ogen gooien? Blijft België hopen op een eerste grote prijs met hun Gouden Generatie? Kunnen de Nederlanders eindelijk weer eens meedoen om de prijzen? En wat te denken van Denemarken, Zwitserland of Servië. Allemaal ploegen die op hun dag van iedereen kunnen winnen.

Individuele prijzen

Naast de strijd om de Europese titel is er ook de race om individuele awards zoals de Gouden Schoen voor topscorer. Ronaldo, Kane, Lukaku, Depay – er zijn heel wat kanshebbers. Maar misschien is het wel tijd voor een nieuwe naam op dit illustere lijstje. Een spits als Gonçalo Ramos of Dušan Vlahović bijvoorbeeld. En vergeet de middenvelders niet: Kevin De Bruyne en Joshua Kimmich zouden wel eens beslissend kunnen zijn voor hun land.

EK 2024 stadions om naar uit te kijken

De tien EK 2024 stadions zijn stuk voor stuk juweeltjes van voetbalarchitectuur. Van het iconische Olympiastadion in Berlijn tot de hypermoderne Allianz Arena in München – elke locatie ademt voetbalhistorie. Velen zijn erg benieuwd naar de sfeer in het Signal Iduna Park in Dortmund, berucht om zijn ‘Gelbe Wand’ van fanatieke fans. En het Volksparkstadion in Hamburg bewijst dat traditionele voetbaltempels nog steeds tot de verbeelding spreken.

Maak je voorspellingen

Dit EK wordt er eentje voor de geschiedenisboeken en jij kunt er live bij zijn. Nog spannender is het om mee te spelen met een EK pool en je voorspellingen te doen voor elke wedstrijd. Gaat jouw favoriet winnen of kies je voor een gewaagde gok? Voorspel de juiste uitslagen, topscorers en winnaar met bijvoorbeeld vrienden, familie of collega’s.

Gokje wagen?

En voor wie de echte spanning zoekt is er altijd nog de mogelijkheid om een gokje te wagen bij een online bookmaker. Zorg er wel voor dat je alleen inzet wat je kunt missen en geniet op de eerste plaats vooral van het voetbalfeest!

De EK 2024 voorspellingen zijn geopend en de mogelijkheden zijn eindeloos. Waag jij een gokje op jouw favoriete land, speler of uitslag? Of hou je het bij het invullen van je EK pool? Hoe dan ook belooft het een onvergetelijke voetbalzomer te worden. De aftrap op 14 juni in München kan niet snel genoeg komen. Laat die EK-koorts maar losbarsten! Auf geht’s Deutschland!