Steeds meer mensen houden zich ermee bezig: zelf bier brouwen. Het is dan ook een toffe hobby! Als bierliefhebber til je het drinken van biertjes zo naar een nog hoger niveau. Je leert veel. Misschien vind je het wel interessant om ook wat bier te gaan verkopen. Er zijn immers veel liefhebbers, die verschillende smaken willen uitproberen. Hoe pak je dat aan? Het lukt met deze tips.

Website maken om bier te verkopen

We beginnen bij het belangrijkste onderdeel van je business: de verkoop! Je hebt uiteraard een plek nodig om je bier aan te kunnen bieden. Het is heel eenvoudig om hier een webwinkel voor te maken. Dat lukt je al in een paar uur tijd! Met een domeincheck kom je erachter of de domeinnaam die je voor ogen hebt nog vrij is. Ga anders op zoek naar een alternatieve naam. Domein geregistreerd? Dan kun je je website bouwen. Eigenlijk best een leuk klusje om je even mee bezig te houden!

Bier verkopen op fysieke locaties

Naast het online verkopen van bier, is het tevens een leuk idee om op fysieke locaties bier te verkopen. Denk aan markten of evenementen! Je kunt contact opnemen met organisatoren van evenementen, met de vraag of je er mag staan met een kraampje. Ga op zoek naar bijpassende events, waar veel liefhebbers van het drankje naartoe komen. Denk aan een foodevenement, of juist een bierfestival. Er wordt van alles georganiseerd! Al kan het ook interessant zijn om bekendheid te vergaren onder een breder publiek, bijvoorbeeld bij een algemene markt waarop van alles wordt aangeboden. Probeer eens wat verschillende dingen uit: je merkt al gauw waar je product het meest wordt verkocht!

Voldoende ruimte voor het brouwen

Vergeet niet dat je behoorlijk wat ruimte nodig hebt voor het brouwen van bier. Zorg dat je hier plek voor hebt. Richt er een aparte kamer voor in, in je woning. Nog een idee: gebruik de schuur of garage voor het brouwen! Je hebt hier vaak wel te maken met een bestemmingsplan van de gemeente. Nog een beter en makkelijker idee? Huur er een aparte ruimte voor, zodat je op een externe locatie kunt brouwen. Houd in ieder geval in je achterhoofd: hoe meer bier je gaat brouwen en verkopen, hoe meer ruimte je gaat gebruiken.

Onderscheid je van de rest

Nog een laatste zakelijke tip: onderscheid je van de rest! Er zijn steeds meer bierbrouwers te vinden. Om op te vallen, is het essentieel om iets unieks te doen. Dit kan ‘m in verschillende aspecten zitten. Allereerst het bier zelf natuurlijk. Brouw bier met bijzondere smaken of ingrediënten. Bouw verder echt een merk – let op je naam, design en uitingen, en stop hier de nodige aandacht in. Zo word je beter onthouden!