Heb je een eigen horecazaak? Dan is koffie een belangrijke drank op de kaart! Dit serveer je namelijk de hele dag door. Een goed idee dus om nog meer uit dit moment te halen. Want hoe beter de beleving, hoe groter de kans dat een klant terugkomt voor zo’n heerlijk kopje koffie. Maar hoe maak je een kop koffie nou tot een unieke klantbeleving? Wij vertellen het je.

Goede koffie

Een lekker bakje koffie begint natuurlijk bij de koffie zelf. Want deze moet wel van goede kwaliteit zijn! Investeer daarom in een goed apparaat en zoek bij de horecagroothandel kwalitatieve bonen uit. Ga het liefst voor verse bonen voor de ultieme smaakbeleving. Maar ook de keuze voor melk kan veel verschil maken voor de kwaliteit van een cappuccino of latte macchiato. Bied je bijvoorbeeld plantaardige melkvariaties aan als haver- of sojamelk? Zorg er dan voor dat deze goed opschuim baar zijn.

Genoeg variatie

Naast koffie van goede kwaliteit, is het ook belangrijk dat je voldoende variatie aanbiedt. Uiteraard mogen een goede espresso, americano, cappuccino en latte macchiato niet ontbreken. Maar ook de minder bekende variaties verdienen een plekje op de kaart. Wat dacht je van een koffie verkeerd of een flat white? En vergeet natuurlijk ook niet de specials, zoals een Wiener Melange of een Spanish of Italian coffee. Perfect als vervanger van een dessert. 

Serveer een extraatje

Wil je echt een beleving maken van het kopje koffie? Zorg dan voor een extraatje. En dan bedoelen we niet een standaard koekje in een verpakking, maar bijvoorbeeld een petitfour, klein stukje brownie of andere zelfgebakken lekkernij. En geen zin om zelf aan de slag te gaan? Bij de groothandel voor food vind je vaak de leukste kant en klare varianten. Maar ook een klein likeurtje met slagroom ernaast maakt de experience helemaal compleet. Bovendien kun je zo makkelijk meer omzet halen uit het koffiemoment. Win-win toch?