Heb je een nieuw huis of ben je van plan je huis helemaal opnieuw in te richten maar heb je helemaal geen inspiratie? Dan ben je nu op de juiste plek. Er zijn zoveel verschillende soorten meubels in verschillende soorten stijlen en dan heb je ook nog al die verschillende kleuren combinaties en leuke accessoires. Wij snappen wel dat je het moeilijk vindt om te kiezen wat jij leuk vindt. Ben je benieuwd hoe je inspiratie op kan doen? Lees dan vooral verder.

Tv-programma’s

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende tv-programma’s die gaan over huizen. Van programma’s waar verschillende stijlen gematcht worden tot programma’s waar huizen volledige make-overs krijgen. In dit soort programma’s komen er dan ook tientallen verschillende stijlen voorbij. Hier kan je natuurlijk ontzettend veel inspiratie uit halen. Daarnaast worden de huizen verbouwt door professionals die vaak ook nog even een woordje doen en uitleg geven over waarom die producten nou zo handig zijn.

Online research

Omdat je bij dit artikel terecht bent gekomen heb je waarschijnlijk al wat online research gedaan. Dit is dan ook ontzettend handig. Zo kan je op Pinterest vaak heel veel verschillende stijlen bekijken. Hier vind je dan ook veel mensen die bloggen over hun eigen huis, of over hoe zij het aanpakken als ze hun huis een make-over geven. Lees daarom veel blogs en kijk naar de ervaringen van anderen. Zo zie je precies wat je wel en ook wat je niet moet doen. Daarnaast kan je van alleen al foto’s ontzettend veel inspiratie op doen.

Kleurstalen

Misschien heb je wel besloten om een keer voor een totaal ander kleur gordijn te gaan maar hoe weet je nou of de kleur bij jou huis past? Je zou denken dat je dit pas ziet op het moment dat de gordijnen hangen maar dit is niet waar. Zo kan je gratis kleurstalen bestellen. Met kleurstalen kan je precies zien hoe de kleur er in het echt uit ziet en of de kleur in jouw huis past. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor gordijnen maar ook als je bijvoorbeeld je muur wil verven.

Moodbord

Als je dan eenmaal zoveel dingen hebt bekeken heb je vast wel wat inspiratie opgedaan. Om hier dan een geheel van te maken kan je het beste een moodbord maken. Dit geeft een duidelijk beeld van wat jij leuk vindt en zo kan je spullen gaan matchen om je eigen stijl te creëren.