Waar het vroeger voor medewerkers nog wel eens lastig kon zijn om een baan te vinden, leven we anno 2022 in een totaal andere wereld. Het zijn nu juist de werkgevers die moeite hebben met het vinden en het vasthouden van geschikt personeel. Dit is dan ook een probleem waar ontzettend veel werkgevers tegenaan lopen. Het is hierom zaak om het personeel dat je nu hebt zo tevreden mogelijk te houden. Dit zorgt er enerzijds voor dat het personeel niet weg gaat, maar zorgt er anderzijds ook voor dat men enthousiaste verhalen over jouw organisatie verteld. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat er meer potentiële werknemers voor jouw organisatie willen werken. Een manier om jouw personeel tevreden te houden is middels het aanbieden van trainingen. Ben jij nu benieuwd waarom dit het geval is en welke trainingen jij het personeel kunt aanbieden? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Waarom trainingen aanbieden

Het aanbieden van trainingen is op verschillende manieren voordelig voor het personeel. We hebben de hoofdredenen hieronder voor je uitgezet:

Het personeel wordt beter in de uit te voeren werkzaamheden. Het werk zal sneller en beter uitgevoerd worden. Een win-win situatie.

Het personeel zal de geleerde lessen in de trainingen ook in de privésfeer toepassen. Zo wordt iets dat tijdens het werk geleerd wordt ook ineens privé heel handig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een training time management. De lessen uit deze training kun je iedere dag weer in iedere denkbare situatie toepassen! Dit zijn de trainingen die het meeste zullen motiveren. Je leert immers iets in de tijd van de baas waar je in de uren daarbuiten ook nog eens profijt van kunt hebben.

Het geleerde zal voor altijd een skill van het personeel blijven. Ook als het personeel bij jouw organisatie weggaat. Omdat het personeel dit weet zal het de trainingen extra waarderen en in de periode dat men nog voor jou werkt extra hard werken.

Welke trainingen

Welke trainingen je aan je personeel aanbiedt verschilt heel erg per organisatie. In een plattere organisatie dient men bijvoorbeeld andere trainingen te krijgen dan in een hiërarchisch organistatie. Toch zijn er ook zeker trainingen die in elke organisatie van meerwaarde zullen zijn. Denk hierbij aan een training persoonlijk leiderschap. Dit is een training waar ieder individu baat bij heeft. Men leert namelijk de controle heroveren op het werkleven, het privéleven en de omgeving! Een waardevolle training dus waar ieder personeelslid wat aan kan hebben.