Wanneer je een occasion wilt leasen is het misschien verstandig om na te denken over de verschillende auto’s die je kunt leasen. Zo heb je namelijk veel keuze tussen ‘gewone’ brandstofauto’s en elektrische auto’s. Maar wat zijn nu de grote voordelen van een elektrische auto en is dat wel echt voordelig? Hieronder lees je alle voordelen van elektrische occasions.

Belasting

Als je kiest voor een elektrische occasion hoef je geen mrb en bpm meer te betalen tot 2025. Dit is een groot belastingvoordeel van occasion lease wanneer je kiest voor elektrisch. Dat komt omdat je vanuit de overheid wordt beloond, omdat elektrische auto’s geen schadelijke stoffen uitstoten. Wanneer je toch kiest voor een diesel of een auto op benzine, dan moet je wel wegenbelasting betalen. Dit is omdat deze auto’s vervuilende stoffen de lucht in helpen, en dat is natuurlijk bij elektrische auto’s niet het geval.

Levertijd

De levertijd van een nieuwe auto ligt meestal rond de twee jaar. Een nieuwe auto moet namelijk nog geproduceerd en geleverd worden. Bij een occasion heb je dat natuurlijk niet, omdat de occasions al beschikbaar zijn op de markt. Wanneer je dus direct een andere auto nodig hebt is het verstandig om te kijken naar een elektrische occasion. Een elektrische auto lease je bovendien binnen no time, en je kunt meteen de weg op in jouw elektrische bolide.

Kosten

De prijs van een elektrische occasion is ook een heel stuk lager dan een nieuwe elektrische auto. Dit ligt namelijk aan de waarde van de auto. Als jouw auto gloednieuw is, heeft hij nog geen kilometers gereden en is hij dus ook een stuk meer waard. Wanneer je kiest voor een occasion zijn er al kilometers met de elektrische auto gereden waardoor de auto ook een stukje minder waard is. Verder hoef je bij een elektrische auto geen geld te betalen voor diesel of benzine. Ook dit scheelt veel in de kosten die gemaakt worden met een auto. Natuurlijk kost het opladen van jouw elektrische occasion ook wel geld, maar dit zal een stuk lager uitvallen dan de brandstofprijzen.

Onderhoud

Voor onderhoud van een elektrische occasion ben je een stuk minder geld kwijt dan bij een auto die op benzine of diesel rijdt. Dit komt omdat een brandstofauto veel meer draaiende onderdelen heeft dan een elektrische auto. En die onderdelen hebben natuurlijk een voor een onderhoud nodig, kunnen slijten en moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden. Dat heb je bij een elektrische auto niet. Wel moet je jouw elektrische auto natuurlijk voorzien van een onderhoudsbeurt. Dat is vaak wanneer jouw auto 30 duizend kilometer heeft gereden, of om de twee jaar. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een elektrische wagen.