Heb je een nieuwe auto uit het buitenland op het oog? Dan zijn er verschillende manieren waarop dit mogelijk is. Je kunt er voor kiezen om je auto zelf te importeren, maar je hebt ook de mogelijkheid om een auto te laten importeren. Wat is de beste keuze die je in dit geval kunt maken? Hier lees je alle opties, maar ook de voor- en nadelen van zowel zelf importeren als laten importeren. Zo ben je in staat een weloverwogen keuze te maken voor de komst van jouw nieuwe auto.

Zelf importeren: wat moet je doen?

Kies je ervoor om je auto zelf te importeren? Dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Het hele proces kan lang duren en is soms wat ingewikkeld. Daarom is het slim om van tevoren op een rijtje te hebben wat je mogelijkheden zijn. Natuurlijk moet je je eerst gaan oriënteren op de auto die jij graag wilt hebben. Daarna kun je kijken naar het aanbod in bijvoorbeeld Duitsland. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit Duitsland vanwege de goede kwaliteit, de lagere kosten en de luxe uitvoering van auto’s. Daarna kun je contact opnemen over de auto in kwestie om vervolgens te gaan kijken en een proefrit te maken.

Voor- en nadelen zelf importeren

Wanneer je ervoor kiest om zelf je auto te importeren krijg je te maken met zowel voor- als nadelen. Hier vind je een overzicht van de voordelen en mogelijke nadelen. De voordelen zijn:

–   Je bent zelf verantwoordelijk voor het proces, waardoor je een goed overzicht hebt over alle stappen.

–   Je bepaalt heel gemakkelijk wat je wensen en eisen zijn en hierdoor kun je snel ontdekken welke auto hier goed bij past.

Met welke nadelen kun je te maken krijgen als je zelf aan de slag gaat met het importeren van je auto?

–   Er kunnen zich onduidelijkheden voordoen over fiscale zaken, keuringen en transport.

–   Het bepalen en betalen van BPM kan lastig zijn als je hier niet dagelijks mee te maken hebt.

–   Er komt heel wat regelwerk bij kijken wat veel tijd in beslag kan nemen.

Laten importeren: ontdek je mogelijkheden

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je auto te laten importeren door een ervaren partij. Dealer import heeft als belangrijkste voordeel dat je zelf volledig ontzorgd wordt en je nergens over hoeft na te denken. Zaken zoals financiering, het regelen van een nieuw kenteken en de RDW-keuring kun je allemaal overlaten aan een professioneel bedrijf dat hier dagelijks mee bezig is. Zo is het nog makkelijker om een auto uit het buitenland te laten importeren!