Misschien denk je dat je inmiddels te laat bent als het aankomt op Bitcoin kopen, maar niets is minder waar. De cryptocurrency markt is populairder dan ooit en daarom wordt er juist door jonge mensen steeds meer in geïnvesteerd. Wij geven je in dit artikel vier redenen om nu Bitcoin te kopen.

De potentiële blockchain-technologie rockt hem!

Als je het potentieel ziet dat de blockchain-technologie de komende jaren zal gaan brengen, dan zal je ook inzien dat het investeren in crypto op dit moment juist een prima idee is. Het levert je wellicht geen miljoenen op, maar als je in de juiste projecten springt dan zal je er zeker aan verdienen. Jouw investering is er eentje voor op de langere termijn. Investeer echter nooit geld wat je niet kunt missen. Het is de bedoeling dat het investeren in crypto’s iets leuks is en blijft. Je moet er niet zo van in de problemen raken dat je vastloopt.

Meer informatie beschikbaar voor iedereen

Waar er in het verleden nog maar weinig specifieke informatie te vinden was over Bitcoin en andere crypto’s, staat het internet nu vol met allerlei informatie om jou zo goed mogelijk op de hoogte te  brengen van het hoe en wat. De ‘angst’ om erin te stappen is dus voor de gemiddelde persoon een stuk minder, omdat het niet meer zo onbekend is. 

Het kopen van crypto’s was nog nooit zo makkelijk

Als je ruim tien jaar geleden crypto’s wilde kopen werd je afgeschrokken door hoe lastig het allemaal was. Naast dat de computers in die tijd ontzettend traag waren was het aanmaken van een wallet, het downloaden van de blockchain en het vinden van hoe je nou precies je geld moest versturen (en naar wie) een onbekend en eng iets. Het was letterlijk een afwachten naar welke duistere website jouw zuurverdiende geld werd gestuurd en hoelang het dan duurde voordat je je BTC kreeg. Tegenwoordig is het gelukkig allemaal een stuk makkelijker en vooral transparanter.  

Veilige exchanges

In het verleden waren er nogal eens problemen met de veiligheid, maar tegenwoordig zijn er veilige exchanges die worden ingezet. Deze kunnen niet worden gehackt. Dat geeft een veilig gevoel voor alle gebruikers. Mocht dit toch gebeuren dan worden de slachtoffers hiervan op een juiste manier financieel vergoed.