Highland Park introduceert haar nieuwste fles, Valknut. Het is een een whisky geïnspireerd door gevallen Viking-soldaten. De whisky is gemaakt met kleine hoeveelheden Orkney-gekweekte gerst, die gerijpt is in Amerikaanse eiken Sherry-vaten. Het zal de tweede editie zijn in hun Viking Legend Series.

De Deense ontwerper Jim Lyngvild, die in de Viking Legend-serie met Highland Park meesterblender Gordon Motion samenwerkte , is geïnspireerd door het mythologische symbool van de Valknut geassocieerd met gevallen krijgers. Het Valknut-symbool van drie onderling verbonden driehoeken werd in de Noorse mythologie gebruikt om eervolle krijgers te vertegenwoordigen die in de strijd werden gedood en verschijnt op de eerste van de vier Stora Hammars-stenen en de beeldsteen in Tängelgårda in Gotland, Zweden, beide belangrijke noordelijke monumenten.

“De derde uitdrukking in de Highland Park Viking Legend-serie zal Valfather zijn, die in 2019 zal verschijnen”

Norse god Odin stuurde zijn vrouwelijke dienaren, de Walküre, om de geesten van de gevallen strijders naar het Walhalla te vergezellen om zich bij zijn leger aan te sluiten ter voorbereiding op Ragnarok, de strijd om het einde van de wereld.

De proefnotities worden beschreven met een noot van “geroosterde vanillestokjes, gekraakte zwarte peper, eiken krullen, anijszaad, aromatische rook” en een smaak van “zoete, aromatische kruidnagels met pittige vleugjes anijszaad” met een afwerking van “aromatische turfrook” en zoete specerijen.” Klinkt goed! Hij is iets rokeriger dan je standaard Highland Park-whisky, dus als je van een rokerige traktatie houdt, heb je hier een geweldige optie gevonden. De fles kost je ongeveer 60 euro.

De derde uitdrukking in de Highland Park Viking Legend-serie zal Valfather zijn, die in 2019 zal verschijnen.